Go Back

Skumfiduser

Christiansvane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Slik, Søde sager
Antal 1 ordentlig røvfuld!

Ingredienser
  

  • 14 blade husbals
  • 2 dl vand
  • 375 g sukker
  • 1 spsk frugtfarve
  • 150 g flormelis
  • Evt. 1-2 spsk smagsgivende essens eller olie

Sådan gør du
 

  • Kom husblassen i en stor skål med så meget koldt vand. Vandet skal dække alle blade husblas. Lad det stå og trække i et par minutter.
  • Bring 2 deciliter vand, sukker og vaniljesukker i kog i en kasserolle.
  • Når din sukkermasse er blevet 115 grader varm, lader du sukkermassen køle af i to minutter.
  • Imens kan du tage husblassen op af vandet og vride vandet ud af bladene.
  • Kom nu de udblødte husblasblade i sukkermassen. Rør rundt indtil husblassen er smeltet helt.
  • Lad nu sukkermassen køle af i ca. 5 minutter mere.
  • Kom nu sukkermassen op i en stor skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter. Vi skal nemlig have en tyk og sej skum!
  • Efter ca. 7-8 minutter kan du tilsætte 1 spiseske frugtfarve. Pisk videre igen, og farven vil blive rørt ud.
  • Tilsæt evt. smag til skumfidusmassen. 
  • Imens der piskes, kan du komme halvdelen af flormelissen op i et fad med høje kanter med bagepapir i.
  • Fordel din skumfidusmasse i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
  • Lad nu skumfidusmassen køle af i ca. 10-15 minutter - køleskab eller fryser. Vi skal have en helt fast skummasse.

Tip til opskriften

Klip skumfidusmassen til firkantet eller ukurante skumfiduser. Drys godt med den resterende flormelis og vend rundt, således skumfiduserne ikke klistrer. Der må godt småhapses nu;-)