Go Back

Pommes frites

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Fastfood, Streetfood, Tilbehør
Køkken Belgisk, Frankrig
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk bagekartofler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter fritureolie eller smagsneutral olie, fx raps-, solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Vask kartoflerne godt og grundigt. Du behøver ikke at skrælle dem.
  • Bring vand i kog i en stor gryde.
  • Imens vendes kartoflerne på langs og snit den ene side af bagekartoflerne, inden du begynder at skære dem i store skiver á ca. 1 cm tykkelse. En god bagekartoffel giver 4 gode skiver.
  • Skiverne skæres nu i stave á 1 x 1 cm tykkelse.
  • Kom kartoflerne i og kog ca. 5-6 minutter (forkogning).
  • Efter endt forkogning, køles kartoffelstavene af i koldt vand. Herefter er de klar til fritering, når de er tørret i en viskestykke.
  • Hvis du ikke har en frituregryde, kan du bruge en en normal gryde med 1 liter olie. Varm olien op. Du kan kontrollere om olien er klar, ved at stikke en kartoffelstav heri. Hvis der kommer bobler på siden af kartoflen, er den klar. Så er den ca. 170-180 grader.
  • Dine pommes frites steges gyldne. Dette tager ca. 6-7 minutter.

Tip til opskriften

OBS! Vær altid ekstra opmærksom, når du har gang i en gryde med olie! Varm olie kan give grimme brandskader, og frituregryde kan forudsætte brand, hvis man glemmer, at de er i gang.