Go Back

Biksemad

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 1 kg kartofler (gerne kogte fra dagen forinden)
  • 200-300 g restekød. Fx rest af en oksesteg, hamburgryg eller skinke. Alternativ en pakke skinke i tern.
  • 3-4 skiver bacon eller 50 g bacontern
  • 3-4 pølser
  • 2 spsk Worchestershire sauce (engelsk sauce
  • ½ tsk salt og peber

Tilbehør

  • syltet rødbeder
  • syltet rødløg

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne, skær den i store tern, c. 3 x 3 cm.
  • Kom kartoflerne i en gryde og bring i kog. Når vandet koger, skruer du ned på middel varme og koger kartoflerne møre i ca. 15 minutter.
  • Når kartoflerne er kogt mør, hældes al det varme vand fra og koldt tilsættes ad flere omgange indtil kartoflerne er kølet af.
  • Imens pilles og hakkes løget fint.
  • Kødet skæres i tern af ca. 1 x 1 cm.
  • Pølserne skæres i skiver, ca 1 cm.
  • Frem med to pander, og varm hver pande op til middelhøj varme.
  • Stegemargarine eller smør tilsættes i panden som bunden af godt fedtet ind.
  • I den ene pande steger du først løgene møre, bløde og blanke, inden du tilsætter kartoflerne på panden. Kom evt. lidt mere smør på panden, hvis den er blevet lidt tør. Steg kartoffelternene til de får nogle sprøde stegeflader og gyldne farver – vend dem jævnligt. Smag til med salt, peber og worchestershiresauce, når de er færdige.
  • I den anden pande steges bacon sprødt i første omgang, inden du tilsætter kød og pølser.
  • Når begge dele er tilberedt, vendes kødet over i kartoffelpanden + vend rundt heri.
  • I kødpanden spejler du et spejlæg til hver mand i gruppen ved at justere panden til middelvarme, samt tilsætter lidt fedtstof. Slå æggene ud i panden. Når æggehviderne er ved at være faste, er spejlæggene klar. Nogen kan godt lide at få deres spejlæg vendt. Dette er en smagssag...

Tip til opskriften

Frem med en tallerken til hver person. Når æggene er færdige, kommer du godt med biksemad på hver tallerken. Herpå et spejlæg til hver, inden pièce de résistance, en skefuld bearnaisesauce, hældes over herlighederne. Top af med syltede rødløg og syltede rødbeder, inden du i bedste Salt Bae-stil, gavmildt, drysser persille, salt og lidt friskkværnet peber!