Go Back

Chili con carne

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Hverdagsmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g oksefars
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 løg
  • 1 peberfrugt
  • 1-2 hvidløg
  • ½ liter vand (brug tomatdåsen, da du får det sidste tomat med ud + den er renere til genbrug)
  • 1 chili eller 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt og peber
  • 1 oksebouillonterning
  • 20 g chokolade

Sådan gør du
 

  • Hak løg, peberfrugt og hvidløg (og evt. chili) fint.
  • Kom alle krydderier i en lille skål eller et glas (paprika, spidskommen, koriander, salt og peber).
  • Varm en gryde op til middelhøj varme og tilsæt 2 spsk olie.
  • Svits løgene, peberfrugt og hvidløgene (og evt. chili) i gryden i ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt oksefarsen og rør rundt.
  • Når kødet er brunet, tilsættes paprika, spidskommen og koriander (evt stødt chili). Rør i 2 minutter.
  • Tilsæt vand, hakkede tomater og tomatkoncentrat.
  • Når væsken koger tilsættes bouillonterningen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad chili con carnen simre i så lang tid som muligt = mere smag!
  • Åben dåsen med kidney bønner og hæld lagen fra (den der smed-klamme væske i dåsen). Skyl i en si/dørslag.
  • 10 minutter inden servering, tilsættes kidneybønner og chokoladen.