Hæld vandet fra tunfisken. Tunen moses groft med en gaffel i en stor skål. Du behøves ikke være speciel grundig. Det hele blendes alligevel lige om lidt.
Snit det halve løg fint og smid det ned til tunen.
Del det blødgjorte smør i mindre stykker og tyr det i skålen sammen med salt, creme fraiche, mayonnaise og citronsaft.
Kom tunmousse i din ønskede form. Læg et stykke plastikfolie over formen og sæt på køl. Alternativt kan du lægge plastikfolien ned i en skål, spring- eller rugbrødsform og fyld tunmoussen i den. Så kan du fadanrette tunmoussen for selskabetskiver.
Lad tunmoussen trække så lang tid som muligt. Gerne flere timer, men den er også fin til familien, som skal have noget lynhurtigt mad. Så opnår du bare ikke så meget moussekonsistens.
Tip til opskriften
Anret tunmoussen på tallerkner og pynt med alt det grønne, som du kan finde i grøntskuffen i køleskabet. Det kunne være tomater, citroner, lidt avocado skåret i skiver – keep going… Har du dild i haven eller i vindueskarmen? Læg et par friske dildkviste ved.Alternativt kan skålen med tunmoussen smides i en springform med hul i. Smæk den ud på et fad, hvor tilbehøret ligger omkring. I hullet er der plads til den røde dressing.