Go Back

Dampede muslinger i cremet sovs

Anders Holm
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Bæredygtighed, Fisk, Fødevarebevidsthed
Køkken Dansk, Nordjylland
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg muslinger
  • ½ flaske hvidvin
  • 100 g smør
  • ½ liter piskefløde
  • 3-4 gulerødder
  • 2 porre
  • 1 løg
  • Lidt olie
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Muslingerne tjekkes efter og renses. Du banker let muslingerne i bordet. Hvis de ikke lukker, så skal de kasseres. Stil muslingerne til side. 
  • Snit og hak løget fint.
  • Skræl og skær gulerødderne i små tern.
  • Vask, rens og snit porrene fint. Det grønne skæres fra porrene. Skyl den hvide del og skær fint.
  • Tag nu en stor tykbundet gryde og varm den op til middelhøj varme. Tilsæt et par spiseskeer olie i gryden, når den er varm.
  • Når olien er varm tilsættes løg, porre og gulerødder. Svits i 2-3 minutter.
  • Kom nu muslingerne i gryden. Brug en stor grydeske til at røre lidt rundt. Kom nu hvidvin i. Kom låg på og lad muslingerne dampe et øjeblik. Når muslingerne åbner sig er de færdige. 
  • Kom muslingerne i et dørslag i en stor skål.
  • Nu skal suppen tilsættes smør og fløde og koge indtil den er lidt tyk. 
  • Fordel de dampede muslinger i skåle og hæld den varme suppe over muslingerne.