Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Ceviche med rå tomatsalsa
Anders Holm
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Samlet tid
35
minutter
min
Retter
Bæredygtighed, Fisk, Fødevarebevidsthed
Køkken
Dansk, Nordjylland
Antal
4
personer
Ingredienser
2
filetter
hvilling (eller lignende fisk)
250
g
cherrytomater
1
bundt
forårsløg
3-4
styk
syltede jalapenos
2
lime
½
tsk
sukker
½
tsk
salt
En lille håndfuld
koriander eller persille
Sådan gør du
Fisken rensen og skæres i tynde skiver og anrettes i skåle eller på tallerkener. Drys med salt
Pres limefrugterne. Bland halvdelen af limesaften med lige mængder olivenolie til en dressing.
Hæld dressingen oven den skårede fisk. Sæt på køl i 20-30 minutter.
Skyl og hak tomaterne med skarp kniv. Drys med sukker og salt.
Hak forårsløgene fint og kom det ned til tomaterne.
Til sidst hakkes jalapeno helt fint. De skal også ned til tomaterne og forårsløgene. Det hele skal stå og trække lidt.
Smag salsaen til med limesaft og olivenolie.
Hak koriander/persille og kom i salsaen.
Fisken har nu stået lidt med dressingen ovenpå. Kødet skulle gerne være mere lys i farven nu. Den er på en måde blevet kogt i syren fra limesaften.
Kom salsaen oven på og spis.