Go Back

Ceviche med rå tomatsalsa

Anders Holm
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Bæredygtighed, Fisk, Fødevarebevidsthed
Køkken Dansk, Nordjylland
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 filetter hvilling (eller lignende fisk)
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bundt forårsløg
  • 3-4 styk syltede jalapenos
  • 2 lime
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • En lille håndfuld koriander eller persille

Sådan gør du
 

  • Fisken rensen og skæres i tynde skiver og anrettes i skåle eller på tallerkener. Drys med salt
  • Pres limefrugterne. Bland halvdelen af limesaften med lige mængder olivenolie til en dressing.
  • Hæld dressingen oven den skårede fisk. Sæt på køl i 20-30 minutter.
  • Skyl og hak tomaterne med skarp kniv. Drys med sukker og salt. 
  • Hak forårsløgene fint og kom det ned til tomaterne. 
  • Til sidst hakkes jalapeno helt fint. De skal også ned til tomaterne og forårsløgene. Det hele skal stå og trække lidt. 
  • Smag salsaen til med limesaft og olivenolie.
  • Hak koriander/persille og kom i salsaen. 
  • Fisken har nu stået lidt med dressingen ovenpå. Kødet skulle gerne være mere lys i farven nu. Den er på en måde blevet kogt i syren fra limesaften. 
  • Kom salsaen oven på og spis.