Go Back

Stegt flæsk med persillesauce

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 700-800 g stegeflæsk
  • Lidt salt og peber

Persillesauce

  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 4-5 dl mælk
  • ½-1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 håndfuld kruspersille

Sådan gør du
 

  • Klargøre en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Kom flæsken på bageristen.
  • Drys lidt salt og peber over flæsket.
  • Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175℃ varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.

Persillesauce

  • Skyl persillen, og hak den fint.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Drys mel i smørret, og pisk det sammen for svag varme, så melet bliver stegt godt.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du pisker, og koger saucen godt igennem.
  • Rør persille i sovsen, og smag den til med salt og peber.

Tip til opskriften

Tilbehør er selvfølgelig nye kogte kartofler og syltet rødbeder.