Go Back

Kyllingenuggets

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Appetizer, Fastfood, Snack
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400-500 g kyllingefars eller kyllingeinderlår
  • 4 skiver bacon
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk farin
  • 2 skvæt tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 30 g hvedemel
  • 1 æg
  • 100 g revet cheddar
  • Ca. 50 g 50 g pankorasp Almindelig rasp kan også gå an, men pankoraspen giver en grovere krumme på kødet. Det er virkelig lækkert! 
  • 8-10 jalapeños 

Sådan gør du
 

  • Varm en pande godt op og steg baconen sprød.
  • Hak baconskiverne groft og kom dem i en skål med kyllingefars – bland bland, rør rør.
  • Kom løgpulver, hvidløgspulver, paprika, farin, tabasco, salt, peber og cheddarost i skålen med farsen – bland, bland, rør rør.
  • Stil farsen køleskabet. Hvis du har tid til det, har farsen godt af at stå i 30-60 minutter i køleskabet med en omgang plastikfilm over skålen. Så bliver dine nuggets mere smagfulde.
  • Gør nu 3 tallerkener klar:
    1 tallerken, hvor du fordeler melet på.
    1 En tallerken, hvor du slår et æg ud i.
    1 tallerken, hvor du fordeler pankoraspen på.
  • Form nu dine nuggets, vend dem i mel, i æg og til sidst i rasp. Stil dem på en tallerken indtil alle sammen er paneret. Du har nu paneret dine kyllingenuggets.
  • Dine nuggets steges gyldne i 6-7 minutter i frituren ved ca. 170º. Hvis du vil spare lidt kalorier, kan du smide dine nuggets på en rist og ind i ovnen. Her tilberedes de i ca. 30 minutter ved 200º varmluft.