Go Back

Bandit ostesauce

Christian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Retter Sauce, Tilbehør
Køkken Mexikansk

Ingredienser
  

  • 20 g smør
  • 10 g hvedemel
  • 4 dld mælk
  • 3-4 håndfuldeSmør smeltes i en kasserolle. God revet cheddarost. Prøv fx Wykes matured cheddar, hvis der skal masser af smag på. Ellers kan billigt revet cheddar også sagtens anvendes.

Sådan gør du
 

  • Smør smeltes i en kasserolle.
  • Når smørret bruser, tilsættes mel. Pisk med piskeris.
  • Når smør og mel er blevet lidt “grødet”, tilsættes mælken lidt ad gangen. Det kan ske, at der skal en lidt mindre eller mere mælk i kasserollen. Det kommer også an på din temperament ift. tykkelsen på saucen.
  • Når du er tilfreds med saucens tykkelse, skruer du blusset ned på lav varme og tilsætter lidt ost ad gangen, indtil der ikke er mere. Smag til en gang i mellem. Måske du vil have lidt mere ost i. Temperament, temperament.

Tip til opskriften

Som tidligere nævnt kan du tilsætte en masse andre smagsgivere i ostesaucen. Hvis det er gutterne, som byrdes på ostesauce, kunne lidt jalapenos og bacon måske være en mulighed.
Hvidløg eller rist chorizopølse. I gang med fantasien.