Go Back

Sambusa

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Retter Appetizer, Madmæssig Mangfoldighed
Køkken Afrikansk

Ingredienser
  

Oksekødsfyld

  • 400 g oksefars
  • 1 peberfrugt
  • 1 chili
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt og peber
  • Saften fra en 1/2 lime eller citron
  • 1 håndfuld persille

Samling af sambusa

  • 2 spsk hvedemel
  • 4 spsk vand

Chilidip

  • 1 tomat
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • ½ peberfrugt
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Saften fra en ½ lime

Sådan gør du
 

Oksekødsfyld

  • Saml alle krydderierne i en lille skål (koriander, spidskommen, gurkemeje, kanel, salt og peber).
  • Varm en pande om til middelhøj varme.
  • Tilsæt lidt solsikke- eller rapsolie, således der er et tyndt lag på hele panden.
  • Tilsæt og brun oksefarsen af på panden
  • I mens kødet hygger på panden, snitter du peberfrugt, hvidløg, løg og chili fint. Husk at fjern kerner fra peber og chili. Hvis der skal være knald på smagen, kan chilikernerne komme med.
  • Når kødet er brunet af tilsættes krydderierne; koriander, spidskommen, gurkemeje, salt, peber og kanel.
  • Tilsæt grøntsager og vend godt rundt.
  • Skru ned til middel varme og lad retten hygge 5-10 minutter, hvor du vender lidt rundt i ny og næ.

Samling af sambusa

  • Nu er dit fyld klar i panden og dejen lige så på bordet.
    Vi vil så vidt gerne arbejde med 4 foldninger af vores sambusaer, da det giver en god tykkelse på dejen.
  • Bland vand og mel i en lille skål eller et glas. Det skal minde om en tyk pandekagedej.
  • Tag en dejplade fra bunken og kom 1-2 spiseskefulde oksekødsfyld herpå.
  • Fold nu den ene side over den anden, således det danner en trekant. Dette gentages fire gange, inden der lige pensles med dejblandingen fra skålen til sidst og din sambusa lukkes af.
  • Gentages med alle dine sambusaer, som løbende lægges til side på en bageplade med bagepapir.
  • Sambusaerne steges nu gyldne i en friture eller en gryde med olie.

Chilidip

  • Halver tomaterne og fjern kerner og indmaden i tomaten.
  • Skær tomat, forårsløg, chili, hvidløg og peberfrugt i mindre stykker.
  • Kom grøntsagerne og limesaft i en blender eller stavblenderkande, og blend det hele til en fin jævn masse.
  • Smag til med salt og sukker.
  • Bland grøntsagspureen med creme fraichen.
  • Juster evt. dippens tykkelse med lidt vand, inden du blender videre.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt krydderi efter egen fantasi. Chili eller paprika, kun være mulige forslag.