Go Back

Tarteletter

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Hverdagsmad, Jul
Køkken Dansk

Ingredienser
  

Kogning af kyllingekød

  • 2 kyllingebryster eller blandet kyllingerester fra lår og skrog (ca. 400-500 g kød).
  • 1 løg
  • 2 stk hønsebouillonterninger
  • Ca. liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk salt

Opbagt sauce

  • 30 g smør eller margarine
  • 40 g g hvedemel
  • 3-4 dl suppe af den væske som kyllingen kogte i
  • 1 dåse aspargessnitter
  • Ca. 1 tsk salt og peber til tilsmagning

Sådan gør du
 

Kogning af kyllingekød

  • Pil og skære løget groft.
  • Kom skrog/kyllingebryster, løg, bouillon, laurbærblade og salt i en gryde og bring i kog under låg. Hvis du arbejder med et stort skrog, kan du snildt tilsætte mere vand, således skroget er dækket. Så kan du med fordel koge væsken ind senere, hvis der er meget vand tilbage. Så får den nemlig mere smag!
  • Når vandet koger, skruer du ned på lav varme og lader skrog/kød simre under låg i ca. 20-30 minutter. Og skrog må som sagt gerne stå længere = mere smag.
  • Skum gerne urenheder af væsken, hvis disse dennes på toppen (grå-hvid skum på toppen af kogevandet).
  • Efter 20-30 minutter tages kødet og skæres i tern eller rives af skroget. Samtidig lader du væsken i gryden koge videre og reducere, således du får en mere intens fond.
  • Stil kød til side, når det er klar og gør den opbagte sauce klar.

Opbagt sauce

  • Sæt en si oven på en skål og hæld aspargessnitterne i sien. Gem væsken i skålen til saucen.
  • Klargør smør, hvedemel og mål 4 dl suppe fra gryden som kødet simrede i.
  • Smelt smør/margarine i en gryde ved middelhøj varme.
  • Klar med piskeris! Tilsæt hvedemel og pisk det ind i smørret til det samler sig.
  • Nu hælder du langsomt væsken fra asparges på jævningen, mens du pisker konstant.
  • Fortsæt med at piske mens du tilsætter væsken fra suppen. Herfra er det et spørgsmål om at juster tykkelsen efter dine ønsker.
    Hvis saucen er blevet lidt for tyk = tilsæt mere væske.
    Hvis saucen er blevet for tynd = lad saucen koge mere ind.
  • Vend kyllingekød og asparges i saucen.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere bouillon, hvis du savner med smag og kraft i saucen.

Tip til opskriften

Pynt med persille og måske lidt brøndkarse. Det ser godt ud og urterne giver lidt ekstra smag og krydring af retten. 
Lidt ærter og fine tern af gulerødder er en god måde at få lidt flere grøntsager med i dine høns i asparges.