Go Back

Amerikanske pandekager

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 1 højt tårn

Ingredienser
  

  • 300 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 dl yoghurt eller skyr
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde eller mikroovn,
  • Si melet i en stor skål med mælken, og pisk mel og mælk sammen med en håndmixer. Når du sier melet, hjælper det til, at der ikke kommer klumper i dejen.
  • Tilsæt yoghurt/skyr og æg. Pisk, pisk videre…
  • I med salt, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør – fortsæt piskningen.
  • Frem med et decilitermål. Jeg bruger ca. en 1/2 dl dej pr. pandekage på min blinispand. Hvis du har en større pande, kan du også godt hælde 1 deciliter på ad gangen. Du bestemmer størrelsen i sidste ende. Du kan også sætte små pandekager på en større pande.
  • Kom en lille klat smør på panden, inden du hælder dejen på. Bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side. De bliver fantastisk svampet og mushy.

Tip til opskriften

Jeg bager altid disse små pandekager på min blinispande. Det giver nogle små fiffige pandekager, som man kan stable et mega højt tårn af. Og pandekagetårne er bare et syn for guderne!
Man kan også bruge en crêpespande eller en såkaldt pandekagepande. Da dejen er meget fast i det, kan du også bage dem i “klatter” på en almindelig pande. Dejen og pandekagen skal nok få sin  klassiske amerikanske tykkelse, men formen bliver lidt mere tilfældig.