Go Back

Whiskysauce

Christian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Retter Sauce, Tilbehør
Køkken Britisk

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 kvist rosmarin
  • 2-3 spsk whisky
  • 2 ½ dl fløde
  • ½-1 oksebouillonterning (eller endnu bedre fra flaske)

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og tilsæt sukker. Lad det simre lidt, således at sukkeret karamelliserer lidt.
  • Tomatpure, paprika, rosmarin og whisky tilsættes. Svits i 2-3 minutter.
  • Tilsæt fløden og varm saucen op til kogepunktet. Når saucen koger, tilsættes bouillonterning.
  • Skru ned på lav varme og lad saucen stå og småboble, mens den resterende mad laves færdig. Smag lidt på saucen. Hvis du føler at rosmarinsmagen er på vej til at blive for dominerende, skal du tage kvisten op.

Tip til opskriften

Saucen kan laves i god tid. Når du har nået en konsistens, som du gerne vil have saucen skal have, skruer du ned på lavt blus og saucen er klar til servering.
Det er en god ide at holde øje med saucen. Den kan let brænde på, da det er en flødesauce. Så rør lige lidt i den en gang i mellem.