Go Back

Gluten- og laktose frie muffins

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 38 minutter
Retter Bagning, Kage, Madmæssig Mangfoldighed
Køkken Dansk
Antal 12 styks

Ingredienser
  

  • 1 spsk psyllium-frøskaller (måske du kender HUSK)
  • 1 dl rismel
  • ½ dl majsstivelse
  • ½ dl sukker
  • 1 dl mandelmel
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 spsk honning
  • 75 g laktosefri smør
  • 2 æg
  • Lidt ekstra sukker + kanel

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 190 grader celsius, over- og undervarme.
  • Klargør en silikone- eller metalmuffinform med 12 papirmuffinforme.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Mens smørret smeltes, blandes alle ingredienser undtagen æg og smør i en stor skål.
  • Tilsæt æg til skålen.
  • Tilsæt det smeltet smør og honning til skålen og rør godt sammen.
  • Fyld dine muffinforme 3/4 op. Der skal være lidt plads, hvor din muffin kan vokse op.
  • Drys lidt sukker og kanel på toppen af muffinen og bag dem i ca. 17-18 minutter. Toppen skal være let gylden.