Go Back

Panang

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Thailand
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst eller inderlår
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 150 g broccoli
  • 150 g edamamebønner eller haricots verts
  • 20 g friskrevet ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • ½ lime
  • 2 spsk sesamolie til stegning

Sådan gør du
 

  • Skær kyllinge i tynde skiver.
  • Hvidløg og løg snittes fint.
  • Snit peberfrugt i lange strimler.
  • Skræl guleroden og skær den i stave.
  • Skyl, rengør og skær broccolien i små buketter.
  • Fjern skrallen fra ingefæren og riv den på et råkostjern.
  • Varm en pande op til middelhøj varme og tilsæt sesamolie, når panden er godt varm.
  • Kom kyllingestykkerne i panden og brun kødet godt af på alle sider.
  • Tilsæt derefter løg, hvidløg, ingefær og karrypasta og sauter ved middelvarme i 1-2 minutter.
  • Tilsæt gulerødder, broccoli, bønner og kokosmælk til retten og lad retten simre under låg i 15 minutter.
  • Tilsæt nu peberfrugt, peanutbutter og soyasauce.
  • Smag til med lime og server.

Tip til opskriften

Til en gang panang skal du helt klart have en god portion ris. Panang oven på og drys med peanuts og basilikumblade.