Go Back

Cup cakes

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Bagning, Kage
Køkken Amerikansk
Antal 12 styks

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g blødt smør
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg

Frosting (smørcreme)

  • 125 g smør
  • 225 g flormelis
  • Valgfrie smagsnuancer og farvenuancer

Icing (glasur)

  • 100 g flormelis
  • 2-3 spsk vand/saft
  • Valgfrie smagsnuancer og farvenuancer

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 180° over- og undervarme.
  • Pisk sukker, smør og vaniljesukker lyst og luftigt. Kør det hele med en håndmikser eller på en røremaskine.
  • Tilsæt nu et æg ad gangen, mens du pisker. Giv dem en ordentlig omgang med håndmikseren.
  • Bland mel og bagepulver i en skål.
  • Kom de tørre ingredienser i æggeblandingen og pisk til du har en glat og ensartet dej.
  • Pisk mælken ind i dejen.
  • Jeg plejer at sætte papirmuffinforme i en fast cupcakeform. Så holder de strukturen.
  • Smør evt. dine cupcakeforme, hvis du ikke bruger papirforme, med lidt flydende margarine og fyld dem op ca. 2/3 med cupcakedejen.
  • Bag dine cupcakes i 20-25 minutter. Du kan stikke i cupcakesene med en tandstik for at se om de er færdige. Hænger der ikke dej ved, så er de klar.
  • Lad dine cupcakes køle af på en rist.
  • Når de er kølet af er de klar til, at du kan dekorere dem efter din fantasi.

Frosting (smørcreme)

  • Pisk ingredienserne godt sammen.
  • Vælg en sprøjtetylle og om den i en sprøjtepose. Klip det nederste stykke af sprøjteposen, således tutten på tyllen stikker ud.
  • Kom smørcremen i posen og stil på køl ind til bruge.

Icing (glasur)

  • Bland ingredienserne sammen. Vær forsigtig med vandet, da glasuren ellers kan blive meget tynd. Skulle det ske, at glasuren bliver tynd, kan du tilsættes mere flormelis.

Tip til opskriften

Du kan også anvende pasteuriseret æggehvider i stedet for vand. Det giver en mere fast glasur, som giver en godt tykt lag på dine cupcakes.