Go Back

Carbonara

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150-200 g bacon (Guanciale, hvis vi skal gøre det efter bogen)
  • 250 g spaghetti
  • 3 æg
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • Ca. 75 g parmesanost
  • 1-2 dl kogevand fra pastaen

Sådan gør du
 

  • Bring vand i kog til spaghettien. Sæt spaghettien i gang med at koge efter vejledning på pastapakken.
  • Skær baconen i tern og steg på panden i lidt olivenolie.
  • Riv parmesanost på den grove side af et råkostjern. 
  • Ost, æg, salt, peber og muskatnød tyres i en skål og piskes sammen med en gaffel.
  • Når pastaen er færdigkogt, gemmes ca. 2 deciliter kogevand i et glas eller en kande. Kom pasta over i baconpanden og vend det rundt heri.
  • Tilsæt en 1 dl kogevand og sluk for blusset. Du kan justere saucemængden med den sidste deciliter.
  • Hæld æggeblandingen over pastaen og rør og vend godt rundt til du får en cremet sauce om pastaen. Tilsæt evt. lidt ekstra kogevand. 
  • Smag til med salt, peber og lidt muskatnød.

Tip til opskriften

Jeg kan altså også godt finde på at smide 125 g champignons af gode dansk markchampignons og 1-2 løg i min carbonara. Disse tilsætter jeg, når baconen er stegt. Det giver altså lige lidt flere grøntsager i retten, uden at den mister al for meget af sin autencitet. Men det skal jeg nok ikke sige til en italiener.