Go Back

Belgiske vafler – Gaufres de Liége

Christian Svane
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Retter Bagning, Dessert, Måltider & madkultur
Køkken Belgisk

Værktøj

  • 1 Belgisk vaffeljern

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 120 g blødt smør
  • 120 g perlesukker

Sådan gør du
 

  • Mælken lunes i en kasserolle til den er lillefingervarm og kom over en en Store skål.
  • Gær, æg, sukker, kardemomme og vaniljesukker tilsættes. Røre, røre, røre
  • Halvdelen af melet røres i.
  • Saltet røres i og den resterende mel tilsættes lidt ad gangen. Husk altid lidt ad gangen. Så kan du bedre styre konsistensen af dejen indtil du har en klistret og fast dej.
  • Fortsæt æltning af dejen indtil den er blød, smidig og slipper skålen let.
  • Smør æltes i til det er optaget i dejen. 
  • Ælt perlesukkeret i.
  • Lad dejen hæve i en times tid.
  • Del den færdighævede dej i ca. 8-10 lige store stykker.
  • Varm dit belgiske vaffeljern op til middelhøj varme og pensel med margarine.
  • Lad vaflen bage 4-5 minutter til de får en brun og gylden overflade.

Tip til opskriften

Når jeg tager vaflerne ud af jernet, lægges de på en rist sådan, at varmen kan komme væk. De holder sprødheden indtil servering.