Go Back

Vaniljegelato

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Dessert, Is
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Værktøj

  • 1 ismaskine

Ingredienser
  

  • 3 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 4 pasteuriseret æggeblommer

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
  • Kog vaniljestangen op sammen med mælk og fløde. Lad det stå og køle lidt af.
  • Lav en æggesnaps, hvor du blander de pasteuriserede æggeblommer med sukker. Pisk det luftigt.
  • Lad mælke- og flødeblandingen køle lidt af.
  • Den lune mælkeblanding piskes i skålen med æggeblandingen lidt ad gangen.
  • Frem med en dejskraber! Tænd for blusset igen, men kun på middelvarme. Blandingen må endelig ikke sætte sig fast i bunden og ikke få for meget varme. Derfor bruger jeg altid en dejskraber, da den kan komme ud i hjørnerne af gryden – hvis du forstod sådan en lille en:-)
  • Under konstant omrøring med dejskraberen, lunes mælkeblandingen nu op igen til der dannes en tyk creme.
  • Tag vaniljestangen op.
  • Lad cremen afkøle lidt inden den hældes i en ismaskine og røres.

Tip til opskriften

Inden isen er rørt helt færdig, kan du tilsætte lidt hakket chokolade og Wupti så har du en Stracciatella.
Jeg synes du får det bedste resultat på en ismaskine. Har du ikke sådan en, kan du også fryse is i en skål under regelmæssig omrøring. Det yderste lag fryses først til is. Det røres sammen, og sådan fortsætter man, til isen er cremet og frossen. Lige inden den stivner tilsættes den hakkede chokolade.