Go Back

Chokolade gelato

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Dessert, Is
Køkken Italiensk

Værktøj

  • 1 ismaskine

Ingredienser
  

  • 2 ½ dl fløde
  • 2 ½ dl sødmælk
  • 75 g sukker
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g god mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt chokoladen i en metalskål over et vandbad.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til sukkeret er opløst. Det giver en god, let hvid, elastisk æggesnaps.
  • Nu skulle chokoladen gerne være smeltet. Så tag skålen af vandbadet og hæld vandet væk af gryden.
  • Kom mælk og fløde i den gryde, hvori du lavede vandbadet = du sparrer opvask. Lun mælkprodukterne op. Dette gør det nemmere at blande den smeltede chokolade heri.
  • I med chokoladen, mens der røres.
  • Når mælk og chokolade er rørt sammen, hældes det langsomt i æggesnapsen, mens der røres heri.
  • Hæld nu det hele tilbage i gryden og varm iscremen op ved middelvarme, mens du rører rundt med en dejskraber. Brug endelig en dejskraber, da den kan komme ud i kanterne af gryden, således iscremen ikke brænder fast i bunden af gryden. Det kan piskeris ikke altid hjælpe med.
  • Iscremen må endelig ikke koge, men et par bobler gør intet. Bare sørg for at røre hele tiden. Så vil du kunne se, at iscremen bliver tykkere og tykkere.
  • Når iscremen er tyknede, kommes den tilbage i en skål og sættes på køl/frys indtil den ikke er varm længere.
  • Smid iscremen i en ismaskine og 30-45 minutter senere; voilá gelato, italiano-style. Det er fantastisk.