Go Back

Drømmekage fra Svennern´

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Kage
Køkken Dansk

Ingredienser
  

Kagen

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 4 dl mælk
  • 75 g smør (eller margarine, hvis du vil spare en skilling) 
  • 500 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g knuste makroner

Fyld

  • 200 g smør
  • 300 g kokosmel
  • 400 g brun farin
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

Kagen

  • Tænd din ovn på 200° over- og undervarme.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en god æggesnaps.
  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt dernæst mælken.
  • Bland mel og bagepulver sammen.
  • Sigt melblandingen i æggesnapsen. Fortsæt vil du ikke har mere melblanding.
  • Hæld mælk og smør langsomt i melblanding, mens der piskes.
  • Knus makronerne groft og vend i dejen. 
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter ved 200° over- og undervarme.
  • Mens kagen bager, laver du fyldet til toppen af drømmekagen.

Fyld

  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt dernæst kokosmel, farin og mælk.
  • Tag kagen ud efter de første 20 minutter og skru ovnen op på 210° over- og undervarme.
  • Nu fordeler du fyldet oven på kagen. Bag kagen færdig, ca. 5 minutter, sådan at fyldet lige karamelliserer. Lad kagen hvile en smule, inden du spiser. Ellers brænder du tungen.