Varm en pande op til middelhøj varme. Når panden er varm, kom da smør/stegemargarine på panden.
Frem med et glas vand og en spiseske. Dyp skeen i vandet, form en lille kødbolle og læg den på panden.
Steg kødbollerne i ca. 2-3 minutter på hver side ind til de tager lidt farve. Se nedenstående billede.
Når kødbollerne er stegte, sætter du dem op en tallerken. Nu bruger vi panden til saucen.
Flødesovs
Så snart du har stegt dine kødboller, kommer du portvin på panden og lader den bruse af, således alkoholen fordamper.
På med fløden og bring den i kog og tilsæt bouillon og timian.
Skru ned på middel varme og lad saucen stå og hygge sig.
Juster saucens farve med kulør og smag til med salt og peber og evt. mere fond/bouillon.
Kom kødbollerne tilbage i panden og server, eller lad dem ligger i panden i saucen ved lav varme ind til servering.
Kartoffelmos
Kartofler skrælles og skæres i grove tern.
Kom dem i en gryde og dæk dem med vand og bring i kog.
Skru ned på middelvarme og lad kartoflerne koge møre. Det tager ca. 20-25 minutter. Stik lidt i dem med en gaffel. Når gaflen slipper let af grøntsagerne, hældes vandet fra gryden.
Hæld vandet fra kartoflerne.
I med mælk, smør og muskatnød. Mos, mos, mos.
Smag til med salt og peber.
Tip til opskriften
Hvis du vil have mere sauce, kan du spæde til med mere fløde eller evt. mælk.