Go Back

Kokosmakrone

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 400 g kokosmel
  • 100 g marcipan (valgfrit)
  • Skallen fra en halv citron

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker hvidt.
  • Tilsæt kokosmel + evt. marcipan og citronskal (rives på fine side af råkostjern).
  • Lad dejen trække i 15-20 minutter på køkkenbordet. Klargør en bageplade med bagepapir imens.
  • Tænd din ovn på 180 grader celsius, over- og undervarme.
  • Tag en spiseske som din måleenhed for dine kokosmakroner.
  • Tag en klump af dejen med spiseskeen og pres den fast sammen i din hånd som en kugle.
  • Placer dejkuglen på en bagepladen og form den til en top. Du kan med fordel gør dine hænder fugtige med vand, således dejen slipper dine hænder lettere.
  • Bag kokosmakronerne ved 180 grader celsius i ca. 10 minutter. De skal være let gyldne.

Tip til opskriften

Kunne man komme til at smelt lidt chokolade og dyppe de bagte og afkølet kokosmakroner heri? Ja, det tror jeg nok…