Go Back

Lasagne

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 6 Personer

Ingredienser
  

En god bolognese

  • 500 g oksefars
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1-2 røde peberfrugt(-er)
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk basilikum
  • 2 spsk balsamico
  • 1 dåse vand (brug dåsen fra de hakkede tomater. Så får du også det sidste tomat med fra dåsen)
  • 1 styk oksebouillonterning
  • 1/2 tsk salt og peber
  • Ca. 150 g revet mozzarella
  • 1 pakke friske lasagneplader

Bechamelsauce

  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 3 dl mælk
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 50 g revet mozzarellaost (skal tekniske set ikke i en bechamel – men det er godt)

Sådan gør du
 

En god bolognese

  • Hak løgene, hvidløg og peberfrugt i fine tern.
  • Varm en gryde op til høj varme og tilsæt lidt olivenolie.
  • Svits løg, hvidløg og peberfrugt i gryden i 2-3 minutter.
  • Tilsæt oksekødet og brun det af. Tilsæt timian, basilikum, oregano, salt, peber og balsamico.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater og en dåse vand vha. dåsen, som de hakkede tomater var i.
  • I med bouillonterningen.
  • Bring kødsaucen i kog.
  • Skru ned på lav varme og lad kødsaucen stå og boble i så lang tid som mulig. Du kan også lave din bechamelsauce i mellemtiden og dernæst bygge din lasagne, hvis det skal gå hurtigt.
  • Tænd din ovn på 200º over- og undervarme, inden du hopper ombord i bechamelsaucen.

Bechamelsauce

  • Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes herefter. Rør rundt med et piskeris indtil det samler sig.
  • Mælken hældes stille og roligt i gryden, mens du røre heri. Ved at gøre det stille og roligt, kan du selv styr jævningen og tykkelsen på din bechamelsauce.
  • Bring gryden i kog under konstant omrøring.
  • Tilsæt muskatnød.
  • Skru ned for varmen og tilsæt osten under omrøring.

Samling af lasagnen

  • Find dit bedste ildfaste fad frem og hæld lidt kødsovs i bunden.
  • Hæld lidt bechamel over kødsovsen.
  • Fordel et lag lasagneplader oven på kødsovsen, sådan at de dækker det hele.
  • Gentag og fortsæt denne rækkefølge til der ikke er mere. Der skulle gerne være 3 lag.
  • Oven på det sidste lag pasta, smøres en kødsovs på og så drysses der rigelig med mozzarella, inden du smider det hele i ovnen.
  • Kom lasagnen i ovnen og bag denne i ca. 15 minutter.