Tænd din ovn på 200° varmluft (møllesymbolet).
Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes med smør i en skål over vandbad. Det skal bare lige smelte. Det behøves ikke blive for varmt.
Pisk vaniljesukker og sukker med æggeblommer til en æggesnaps.
Den smeltede chokolade hældes forsigtigt i æggesnapsen, mens du pisker løs.
Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, og vendes godt rundet.
Pisk hviden luftige og vend den i chokoladeblandingen.
Smør cupcakepapir med lidt flydende margarine og drys lidt sukker heri.
Smid cupcakepapiret i en metalmuffinform. Alternativt kan du bruge en patisse metalring med bagepapir i.
Dejen fyldes i formene. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune. Så er “hjertet” nemlig flydende. Oh year!
Bages ved 200° i 9-11 minutter. Og husk, det er helt i orden, at fondanternes midte er ubagt. Lad chokoladefondanterne afkøle lidt inden de løsnes fra formen og bagepapir.