Go Back

Chokoladefondant

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 11 minutter
Samlet tid 36 minutter
Retter Dessert, Kage
Køkken Fransk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 bæger pasteuriseret æggeblommer
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200° varmluft (møllesymbolet).
  • Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes med smør i en skål over vandbad. Det skal bare lige smelte. Det behøves ikke blive for varmt.
  • Pisk vaniljesukker og sukker med æggeblommer til en æggesnaps.
  • Den smeltede chokolade hældes forsigtigt i æggesnapsen, mens du pisker løs.
  • Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, og vendes godt rundet.
  • Pisk hviden luftige og vend den i chokoladeblandingen.
  • Smør cupcakepapir med lidt flydende margarine og drys lidt sukker heri.
  • Smid cupcakepapiret i en metalmuffinform. Alternativt kan du bruge en patisse metalring med bagepapir i.
  • Dejen fyldes i formene. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune. Så er “hjertet” nemlig flydende. Oh year!
  • Bages ved 200° i 9-11 minutter. Og husk, det er helt i orden, at fondanternes midte er ubagt. Lad chokoladefondanterne afkøle lidt inden de løsnes fra formen og bagepapir.