50ggod ost. Vesterhavs- Comté eller parmesan. Hvis det skal være billigt, kan revet mozzarella også klare den.
150gspidskål
50gsmør/stegemargarine (til smøring af vaffeljernet)
Sådan gør du
Klargør vaffeljernet.
Start med at finde alle tingene frem.
Skær osten i tern á ½ x ½ cm. I en skål. Alternativ, riv groft på råkostjern.
Hak spidskålet fint og i korte strimler. I skålen. Hvis strimlerne bliver for lange, bliver det svært at arbejde med dejen, når den skal i vaffeljernet.
Tilsæt æg og kærnemælk.
Kom mel, rugmel, bagepulver og salt i en anden skål.
Pisk dejen godt sammen.
Varm vaffeljernet godt op.
Fordel lidt over 1 dl vaffeldej i hver sin side af dit belgiske vaffeljern (der er plads til to vafler ad gangen.
Bag vaflen indtil bagt og gylden.
Smid vaflerne på en bagerist og hold dem lune og sprøde i en ovn ved 100º.