Go Back

Fish N´chips, mushy peas & sauce tartare

Christian Svane
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Engelsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fish

  • 500-600 g torsk eller sej
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 dl mørk øl
  • 1 spsk ekstra hvedemel

Chips

  • 2-3 bagekartofler
  • 3-4 spsk solsikke- eller rapsolie
  • 1 spsk salt

Sauce Tartare

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche
  • ½ løg
  • ½ spsk dijonsennep
  • 1 hårdkogt æg
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 2 drueagurker
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk worchestershire sauce
  • ½ tsk salt og peber

Mushy peas

  • 200 g ærter
  • 2 dl vand
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g smør
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Lidt frisk mynteblade

Sådan gør du
 

Fish

  • Bland alle ingredienserne (udentagen fisk) sammen i en skål = du har en god øldej! Du vil gerne have en lind pandekagedej. 
  • Skær fisken i ønsket størrelse og drys med lidt salt og peber.
  • Søg for at have varm olie i en gryde eller friture. 170 grader Celsius er the magic number på olien.
  • Drys lidt ekstra mel på fiskestykkerne lige inden du dypper dem i øldejen.
  • Kom meget forsigtigt fiskestykkerne i olien.

Chips med et twist

  • Skær skrællen af knoldsellerien og vask alle grøntsagerne godt.
  • Skær kartofler og knoldselleri i stave á ca. 1 x 1 cm. Det gør du ved at skære dem i skiver først. Herefter skæres skiverne i stave.
  • Kom grøntsagerne i en skål, efterhånden som de snittes. Tilsæt olie og salt.
  • Vende grøntsagerne på en bageplade og steg ved varmluft 200° grader Celsius til de er gyldne og sprøde, ca. 30 minutter. Vend i grøntsagerne hver tiende minut cirka.

Sauce Tartare

  • Lav evt. egen mayo. 
  • Kog æg hårdkogt. Køl det af i koldt vand, pil og hak fint.
  • Snit og hak løg, purløg, drueagurker og kapers.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

Mushy peas

  • Snit løget og hvidløg fint.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. På med lidt olivenolie.
  • Kom ærterne i panden, når denne er varm.
  • Tilsæt salt, peber, smør og finthakket løg og hvidløg.
  • Kom vand på ærterne. 
  • Når vandet er fordampet, smider du ærterne over i en skål, hvor du masser dem med en gaffel eller kartoffelmoser.
  • Hak myntebladene fint og drys over ærterne.

Tip til opskriften

Fisken er klar når den er gylden. Dette plejer at tage c. 3-5 minutter.
Sørg for at olien drypper godt og grundigt af fisken, når den tages op af olien. Enten med en hulske eller med kurven i frituren. Kom fiske på køkkenrulle. Den kan nemlig lige suge det sidste fedt.