Bland alle ingredienserne (udentagen fisk) sammen i en skål = du har en god øldej! Du vil gerne have en lind pandekagedej.
Skær fisken i ønsket størrelse og drys med lidt salt og peber.
Søg for at have varm olie i en gryde eller friture. 170 grader Celsius er the magic number på olien.
Drys lidt ekstra mel på fiskestykkerne lige inden du dypper dem i øldejen.
Kom meget forsigtigt fiskestykkerne i olien.
Chips med et twist
Skær skrællen af knoldsellerien og vask alle grøntsagerne godt.
Skær kartofler og knoldselleri i stave á ca. 1 x 1 cm. Det gør du ved at skære dem i skiver først. Herefter skæres skiverne i stave.
Kom grøntsagerne i en skål, efterhånden som de snittes. Tilsæt olie og salt.
Vende grøntsagerne på en bageplade og steg ved varmluft 200° grader Celsius til de er gyldne og sprøde, ca. 30 minutter. Vend i grøntsagerne hver tiende minut cirka.
Sauce Tartare
Lav evt. egen mayo.
Kog æg hårdkogt. Køl det af i koldt vand, pil og hak fint.
Snit og hak løg, purløg, drueagurker og kapers.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Mushy peas
Snit løget og hvidløg fint.
Varm en pande op til middelhøj varme. På med lidt olivenolie.
Kom ærterne i panden, når denne er varm.
Tilsæt salt, peber, smør og finthakket løg og hvidløg.
Kom vand på ærterne.
Når vandet er fordampet, smider du ærterne over i en skål, hvor du masser dem med en gaffel eller kartoffelmoser.
Hak myntebladene fint og drys over ærterne.
Tip til opskriften
Fisken er klar når den er gylden. Dette plejer at tage c. 3-5 minutter.Sørg for at olien drypper godt og grundigt af fisken, når den tages op af olien. Enten med en hulske eller med kurven i frituren. Kom fiske på køkkenrulle. Den kan nemlig lige suge det sidste fedt.