Go Back

Æbleskiver med æblekompot

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Bagning, Dessert, Kage
Køkken Dansk
Antal 20 styks

Ingredienser
  

Æblekompot

  • 25 g smør
  • 1 æble
  • 20 g sukker
  • 2 dl vand
  • Skallen fra en kvart økologisk citron

Æbleskiverne

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 20 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsj vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 ½ dl kærnemælk
  • 25 g smør
  • Citronskal fra en 1/2 citron

Sådan gør du
 

Æblekompot

  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Riv citronskallen af den kvarte citron på den fine side af et råkostjern.
  • Fjern kernehuset på æblet. Skær æblerne i små tern.
  • Kom æbletern, 20 g sukker og vand i en kasserolle. Bring langsomt i kog og lad dem simre til æbleternene er møre.
  • Hæld væsken fra blanding i en kande og stavblend det hele i kasserollen eller en stavblenderkande, når æblerne er møre. Hvis mosen er lidt tyk, kan du tilsætte lidt mere væske og blende videre.

Æbleskiverne

  • Smelt smørret i en kasserolle. 
  • Bland hvedemel, salt, vaniljesukker, sukker, citronskal og kardemomme i en skål.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk æggeblomme og kærnemælk sammen i en skål.
  • Rør æggeblommeblandingen og smeltet smør i melet.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen med en dejskraber.
  • Kom en sprøjtepose i en kande og kom dejen i sprøjteposen.
  • Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul.
  • Fyld hullerne helt op med dej og kom efter 1 minut lidt æblekompot i hver. Ca. 1 tsk æblekompot i hver æbleskive.
  • Vend æbleskiverne en kvart omgang med to tandstikker, når dejen begynder at sætte sig i kanten. De må gerne være lidt flydende i midten.
  • Hold æbleskiverne lune i ovnen og servér drysset med flormelis.