Kom sukker i en kasserolle og hæld vand, og vaniljesukker heri. Du skal endelig ikke rør i siruppen endnu.
Tænd blusset på middelvarme og lad sukkeret smelte stille og roligt. Hold øje med siruppen og gå umiddelbart ikke fra den, hvis du ikke er en øvet køkkenskriver.
Så snart sukkeret er smeltet, skal siruppen gerne småboble i 5-6 minutter. Den må for guds skyld ikke bulderkoge – bare småboble. Ved bulderkogningen, vil den højest sandsynlig krystallisere, når den bliver kølet af.
Lav en lille sirupstest. Tag en ske og dyp den i siruppen. Dup lidt sirup på en tallerken. Hvis siruppen ikke flyder hurtigt ud til siderne, er det et tegn på at du har en fornuftig sirup. Alternativt kan du lige give sirup et par minutter mere, hvis den er for tynd. Når siruppen køler af, vil den blive mere tyk i sin konsistens.
Kom de frosne hindbær i en skål.
Hæld den varme grundsirup over hindbærrene.
Stavblend det hele.
Kom hindbærpuréen i en si med en skål under. Si det hele, således vi får alle kerne væk. Du kan bruge en spiseske til at få massen igennem sien.
Kom æggehviderne op i en metalskål og pisk dem stive med en håndmixer.
Frem med en dejskraber og vend forsigtigt æggehviderne hindbærmassen.