Go Back

Hjemmelavet mayonnaise

Christian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Retter Tilbehør
Køkken Fransk

Ingredienser
  

  • 3 æggeblommer (kan være pasteuriseret)
  • 2-3 dl smagsneutral olie - raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sødsennep (jeg bruger ofte French´s Classic Yellow Sennep) 
  • Lidt salt og peber til tilsmagning når mayonnaisen er rørt sammen
  • Evt. et par dråber vand, hvis mayonnaisen er meget tyk

Sådan gør du
 

  • Æggeblommerne, sennep, eddike, salt og peber piskes godt og grundigt sammen.
  • Kom olie i en kande, som du kan hælde langsomt fra.
  • Frem med håndmixeren. Den smagsneutrale olie tilsættes lidt ad gangen. Du pisker nu mayonnaisen indtil olien er optaget i blandingen.
  • Hvis mayonnaisen bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand eller eddike i.
  • Til sidst smager du til med salt, peber og evt. lidt mere sennep og eddike.