Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet mayonnaise
Christian Svane
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Samlet tid
20
minutter
min
Retter
Tilbehør
Køkken
Fransk
Ingredienser
3
æggeblommer (kan være pasteuriseret)
2-3
dl
smagsneutral olie - raps- eller solsikkeolie
1
spsk
hvidvinseddike
1
tsk
sødsennep (jeg bruger ofte French´s Classic Yellow Sennep)
Lidt
salt og peber til tilsmagning når mayonnaisen er rørt sammen
Evt.
et par dråber vand, hvis mayonnaisen er meget tyk
Sådan gør du
Æggeblommerne, sennep, eddike, salt og peber piskes godt og grundigt sammen.
Kom olie i en kande, som du kan hælde langsomt fra.
Frem med håndmixeren. Den smagsneutrale olie tilsættes lidt ad gangen. Du pisker nu mayonnaisen indtil olien er optaget i blandingen.
Hvis mayonnaisen bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand eller eddike i.
Til sidst smager du til med salt, peber og evt. lidt mere sennep og eddike.