Go Back

Burgerboller

Christian Svane
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Bagning, Brød
Køkken Amerikansk
Antal 4 styks

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 100 g grahams- eller fuldkornsmel
  • 50 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 25 g gær
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Evt. 1 tsk timian
  • 1 æg til pensling
  • Lidt Lidt sesam til at drysse på bollerne

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200º over- og undervarme.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Kom lunkent vand, smuldret gær, sukker, salt, olivenolie og timian i en røreskål. Rør sammen til gæren er opløst.
  • Tilsæt smeltet smør til skålen.
  • Tilsæt grahams- eller fuldkornsmel.
  • Tilsæt lidt af hvedemelet ad gangen, ind til du har en smidig og elastisk dej, som ikke klistrer til fingrene, når du rører ved den.
  • Lad dejen hæve 15-30 minutter i skålen med en viskestykke over. Gerne et lunt sted, så gæren kan gøre sin virkning (Gærprocessen).
  • Ælt dejen godt i gennem igen og form bollerne, som vist på nedenstående billede.
  • Lad bollerne efterhæve i 15-20 minutter. Så får du nogle ekstra luftige burgerboller!
  • Pensl bollerne med et æg, drys med sesamfrø og bag dem ved 180º i ca. 15 minutter.