Klar smørret i en kasserolle ved at smelte smørret ved lav varme (trin 2 på et blus med 9 trin). På denne måde deles smørret i to dele. Nederst er der noget fast stads, som kaldes valle (mælkepartikler). Det øverste lag er det klaret smør
Kom æggeblommerne i en kold kasserolle med 2-3 spiseskeer af din dejlige essens. Pisk dem sammen. Du skal gemme resten af essensblandingen.
Tænd komfuret på lav varme (jeg tænder mit på 2-3 ud af 9 trin = en tredjedel varm).
Ooooog, så begynder piskeriet. Fra nu af, pisker du for evigt; eller til saucen er færdig. Pisk i et jævnt tempo. Æggeblommerne og essensen vil efter et par minutters pisken blive cremet og let skummende.
Nu tilsættes en lille smule klaret smør (ca. 2-3 spsk, bare gør det i en meget tynd stråle). Saucen vil blive lidt fast, lidt a la mayonnaise.
Fortsæt med at tilsætte lidt smør ad gangen. Du skal hælde smørret i en tynd stråle, mens du pisker, da saucen på denne måde kan absorbere smørret stille og roligt. Hvis du hælder for meget smør i, uden at piske nok, kan saucen skille. Hav tålmodighed!
Når al smørret er i saucen, vil du have en fast og let sauce. Tag saucen af blusset.
Herfra kan du smage til med lidt mere essens, estragon, salt og peber. Men husk at pisk, hvis du putter mere i.