Go Back

Chili sin carne

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Mexicansk, Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3-4 syltede chilier eller jalapenos
  • 100 g røde linser
  • ½ dåse tomatkoncentrat
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ liter vand (brugttomatdåsen, da du får det sidste tomat med ud + den er renere til genbrug)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk kanel
  • 20 g mørk chokolade
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Snit løg, chili, hvidløg og peberfrugt fint.
  • Skræl og skær gulerødder i grove tern – ca. 0,5 x 0,5 cm.
  • Vej linserne af.
  • Hæld de to dåser bønner i et dørslag og skyl med under vandhanen. Stil bønnerne i dørslaget i afdrypning.
  • Kom alle krydderier i en skål eller et glas (spidskommen, koriander, kanel og salt og peber)
  • Varm en gryde op til middelhøj varme.
  • Tilsæt lidt rasp- eller solsikkeolie i gryden, sådan at hele bunden er dækket af olie.
  • Tilsæt og svits løg, chili, gulerødder, peberfrugt og hvidløg af i et par minutter ved middelhøj varme.
  • Tilsæt linser og krydderier: kanel, stødt koriander, kommen, salt og peber og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater. Rør det hele godt sammen.
  • Skyl og fyld dåsen fra de hakkede tomater og tilsæt vandet herfra i gryden.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon terningen.
  • Lad retten simre (minus låg) ved middel varme i 30-35 minutter. Du skal lige røre et par gange undervejs, således din chili sin carne ikke brænder på. Hvis retten koger for meget og for hurtigt ind, kan du tilsætte en smule mere vand og skrue varmen en smule mere ned.
  • 10-15 minutter inden servering tilsættes bønner og chokolade. Du kan også her justere styrken ved at tilsætte ekstra chili, hvis du vil have en lidt stærkere chili sin carne.

Tip til opskriften

Smag retten til med salt og peber, og drys evt. med lidt finthakket forårsløg. Vi fik lidt nachos, grøntsagsstave og mascarpone, da vi var løbet før for creme fraiche. Ris eller fladbrød bruger vi også i ny og næ i hjemmet og i undervisning.