Go Back

Wok

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Fastfood, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Asiatisk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 150 g kyllingeinderfilet
  • ½ dåse bambusskud
  • ½ rød peberfrugt
  • spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk oystersauce
  • 3 spsk raps- eller solsikkeolie
  • ½ tsk salt og peber
  • Evt. 1 dl vand

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingekødet i fine og tynde strimler.
  • Skær den røde peberfrugt i fine strimler.
  • Skræl og skær gulerødder i fine stave (julienne).
  • Snit kålet fint.
  • Vask og hak forårsløget groft. Gem toppen af forårsløget til pynt. Det skal bare snittes fint og drysses over til sidst.
  • Kom soyasauce, sambal oelek og oystersauce i en skål.
  • Lad en wok eller stegepande blive godt varm – skru op på middelhøj varme (på trin 7 af 9). Lad olien blive varmet godt op i wok´en.
  • Svits kyllingestrimler, drys salt i, ca. 2 minutter.
  • Tilsæt gulerødder, forårsløg og peberfrugt og svits i yderligere ca. 1 minut.
  • I med bambusskudene. Rør, rør og vend…
  • Pres hvidløget i wok´en.
  • I med soyasauce, sambal oelek og oystersauce.
  • Tilsæt kål og drys med lidt peber – vend godt rundt.
  • Tilsæt evt. en dl vand. Så får du lidt sauce til retten.