Go Back

Rød linsesuppe

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Hverdagsmad, Suppe
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g røde linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk revet ingefær (eller 1 spsk stødt ingefær)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk karry
  • 8 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 ml kokosmælk
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg.
  • Skær gulerødderne i stave og dernæst i tern. Så udkoger de nemmere.
  • Varm lidt olie i en stor gryde. Svits løg og hvidløg, indtil det er gennemsigtigt.
  • Tilsæt gulerødderne og svits dem 2-3 minutter.
  • Tilsæt gurkemeje, karry og ingefær. Rør rundt.
  • Tilsæt derefter vand og grøntsags bouillonterninger.
  • Tilsæt linserne, skru ned på lav varme, og lad det småkoge i cirka 10 minutter.
  • Rør derefter tomaterne i, og lad det småkoge i yderligere 10 minutter.
  • I med kokosmælken og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Stavblend suppen i gryden – og du er klar til at servere din lækre linsesuppe. 

Tip til opskriften

Lidt creme fraiche og et par sprøde broccoli – så kører bussen og der bliver kælet lidt for farvespillet i suppen. Og hvis du ligger inde med et par spirer, lidt skovsyre, ærteskud eller lidt brøndkarse, kan din suppe ende med at ligne en million.