Go Back

Glutenfrie amerikanske pandekager

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Dessert, Madmæssig Mangfoldighed, Morgenmad
Køkken Global

Ingredienser
  

  • 3 dl rismel
  • 2 dl kartoffelmel
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk psyllium-frøskaller (måske du kender HUSK)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 4 dl sødmælk
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

  • Smelt og brun smørret i en kasserolle ved middel varme. Smør bruner, når der dannes et skum – og det går hurtigt herfra!
  • Imens kan du komme rismel, kartoffelmel, psyllium-frøskaller, vaniljesukker, bagepulver og salt i en stor skål.
  • Tilsæt æg, honning og mælk til skål og rør rundt.
  • Kom brunet smør i skålen og rør rundt.
  • Bag pandekagerne på en middelvarm pande med lidt smør.

Tip til opskriften

Jeg plejer at lave pandekagerne på en blinispande, hvis du ikke har sådan en bandit, kan du bruge en almindelig pande, hvor du kan bage tre pandekager ad gangen.