Go Back

Bao

Christian Svane
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Retter Brød, Dej, Måltider & madkultur, Streetfood
Køkken Asiatisk, Kinesisk
Antal 12 styks

Værktøj

  • 1 mushiki

Ingredienser
  

Bao-dej

  • 25 g gær
  • 225 g lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk raps- eller solsikkeolie
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk raps- eller solsikkeolie til pensling

Pulled chicken

  • 1 kyllingebryst (eller anden restekød af kylling)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl kogevæske fra kyllingen
  • ½ dl hoisinsauce
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2-3 gulerødder
  • ½ agurk
  • 2 forårsløg
  • ½ lime

Sådan gør du
 

Bao-dej

  • Vej vandet af i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, olie og sukker
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
  • Ælt nu dejen smidig.
  • Dæk skålen med dejen med plastikfolie eller et viskestykke og stil til hævning i ca. 30-60 minutter. 15 minutter kan også tre det fint i madkundskabsundervisning.
  • Mens dejen hæver, klipper du små stykker bagepapir, som passer i størrelsen til baobollerne. Sæt dem alle på din mushiki.
  • Del dejen i cirka 10-12 boller. Rul nu bollerne ud til runde cirkler. Start fra midt af dejen og rul ud ad med en kagerulle. Dette hjælper dig til at få en runde dej.
  • Pensel den ene halvdel af olie, hvorefter du folder den anden henover.
  • Lad dem hæve yderligere 5-10 minutter. Gerne mere.
  • Imens varmes en stor gryde op, hvor mushikien kan stå på.
  • Din bao dampes i ca. 12-13 minutter. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren. Jeg plejer at have 4 styks pr. lag.

Pulled chicken

  • Dæk kyllingekød i en kasserolle og tilsæt hønsebouillonterning. Bring i kog og lad kødet simre i væsken i 10-15 minutter.
    Afkøl kødet, og pluk og riv det i strimler med 2 gafler.
  • Imens kødet simre, kan du skrælle gulerødderne og skære dem i tynde strimler.
    Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
  • Pres saften af limefrugten og vend gulerodsstrimler og agurkeskiver i en skål sammen med limesaft.
  • Rens forårsløg, fjern roden og snit dem fint.
  • Bring hoisinsauce, brun farin, paprika, spidskommen, chilipulver, salt og kogevæske i kog på en pande.
  • Tilsæt kyllingestrimlerne, og lad det stege i 5-7 minutter. Det vil skabe en saucen, når det koges ind, og kyllingekødet bliver let karamelliseret.
  • Fyld dine dampede boa med agurk, gulerod og kylling.
    Top af med snittet forårsløg og koriander.