Den lune mælk hældes over i en skål og gæren opløses heri.
Margarine, mel, sukker og salt tilsættes – rør, rør, rør for pokker!
Tilsæt lidt mel ad gangen. Dejen æltes og formes til en stor kugle.
Stil til hævning i 5 min.
Remonce (fyld)
Ingredienserne blandes sammen i en skål. Du kan evt. lige lune smørret i en kasserolle, hvis det er meget hårdt.
Samling af kanelsneglene
Dejen rulle ud med en kagerulle (formet som en firkant – rektangel). Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Fyldet smøres på den flade dej.
Dejen rulles som en pølse, og udstikkes med en kniv af ca. 3-4 cm pr. snegle.
Sneglene placeres tæt i en bradepande. De høje kanter på bradepande, får sneglene til at vokse sammen og op ad, frem for til siderne = en god, lækker og høj smovset kanelsnegle!
Lad sneglene hæve ca. 15 minutter. Gerne op mod 20-30 minutter.
Ind med bradepanden i ovnen. Bage din kanelsnegle i ca. 15-20 minutter.
Tip til opskriften
Hvis remoncen bliver for tynd, kan du sætter den i køleskabet. Så bliver den tykkere og størkner med tiden. Jeg har før oplevet, at hvis kanelsneglefyldet er for tyndt. Så kan du risikerer at det flyder ud af sneglene. Æv bæv… På køl med den.