Opskrift

Æg Benedict med Sauce Hollandaise

En lækker og nem morgenmadret.Selvfølgelig ikke lige så nem, som at hælde yoghurt eller havregryn i en skål. Den er

Fortsæt med at læse

Proteiner

“Min krop er et tempel“…Et tempel er en kirkeagtig bygning. En hellig bygning. En bygning vi skal passe på. Den

Fortsæt med at læse

Pastaens oprindelse – og lidt mere…

Måske verden mest populære fødevare?Og i hvert fald, verdens sjoveste mad at lave med børn i et køkken. Pastalavning samler

Fortsæt med at læse

Rødbeden der blev syltet…

Chenopodiaceae, prøv lige at name-droppe det ord! Fedt ord.Vi kan også bare sige salturtfamilien. En stor familie som vi kan spise

Fortsæt med at læse

Ost

Vi arbejder i 8. klasse med videnskaben i maden. Med andre ord undersøger vi, hvordan en masse forskellige råvarer og

Fortsæt med at læse

Ny nordisk mad

Ny Nordisk Mad har sin oprindelse i de nordiske lande. Når du spiser og anvender mad og råvarer efter denne

Fortsæt med at læse

Smagssansen

Denne artikel er delt i to dele – Level 1 og Level 2. Level 1 er en introduktion til smagssansen

Fortsæt med at læse

Varmeoverførelse – madens tilberedning

Madlavning bliver ofte beskrevet som: “transformationen af råt mad til noget anderledes“. Dog kan der findes andre måder “at transformere

Fortsæt med at læse

Videnskaben bag en god pizza

Her følger en lille artikel, som jeg anvender på 6. årgang, når eleverne introduceres til arbejdet med pizza.Der er eksempler

Fortsæt med at læse

Tarte fine aux pommes

Vi kan også kalde den “Tynd sprød æbletærte”.Jeg elsker det fransk køkken.Jeg laver i den kommende tid en lille serie af

Fortsæt med at læse