Opskrift

Bøf i folie

Nem og hurtig aftensmad?God og anderledes måde at lave bøffer på. Der er masser af grøntsager, nemme kartofler og hurtig “sauce“

Fortsæt med at læse

Æblegelé

Dette er en af grundstenene til en good old peanutbutter jelly sandwich – nemlig æblegeleen.Vi arbejder i tiden med konservering

Fortsæt med at læse

Æblechutney

Hustruen til personalefest. Så jeg forbereder mig på at tage “Årets ægtemandsprisen”! Jep, lillemor skal da ha´ en burger – og

Fortsæt med at læse

Legering

Tilberedningsmetoden legering. Hmmm.Hvad er en legering? Kort fortalt; en fortykning. Det lyder som noget, der kunne ske under en koagulering.Oftest snakker fagfolk nok mest

Fortsæt med at læse

Kulhydrater

Her får du en lille intro til kulhydrater, som vi arbejder med på 6. årgang.Som du måske allerede har læst

Fortsæt med at læse

Kostfibre

I denne artikel kan du læse om kostfibre, og hvordan de optages i kroppen. Kostfibre er nemlig rigtig gode for

Fortsæt med at læse

Korn & mel

Siden indeholder affiliates.  En lille introduktion til 6. klasses madkundskab.I dette afsnit skal du læse om korn, mel og fibrenes betydning

Fortsæt med at læse

Koagulering

Ko-a-gu-le-ring Sig det ti gange hurtigt! Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring, Ko-a-gu-le-ring. Lidt svært ord, men meget nyttig viden i køkkenet. Denne proces sker faktisk ofte i

Fortsæt med at læse

Kemiske hævemidler

Må jeg godt tage noget natron i stedet for bagepulver, Christian?Nej, kære elev… Eller med andre ord, så kommer det

Fortsæt med at læse

Kødfri kost? Noget for mig?

Altså når jeg præsenterer dette for unge friske vesthimmerlandske drenge i 7. klasse, kigger de på mig, som om jeg

Fortsæt med at læse