- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set660
Nem og hurtig aftensmad?
God og anderledes måde at lave bøffer på. Der er masser af grøntsager, nemme kartofler og hurtig “sauce“.
Det er en super ret til at få ungerne med i køkkenet. Der skal skæres grøntsager og presses og mases lidt i noget smør. Lige noget for ungerne. Ingen fare på færde.
4 personer
500 g oksekød
1 tsk sennep
1 spsk rasp
1 spsk olivenolie
½ tsk salt og peber
3 tomater
1 peberfrugt
3 løg
3-4 champignons
2 spsk rødvins balsamico
Lidt salt og peber


- Tænd en ovn på 180 grader.
- Kom kød, sennep, rasp, olivenolie, salt + peber og krydderier i en skål og ælt farsen godt og grundigt.
- Form 4 bøffer.
- Skær tomater, peberfrugt og løg i stimler. Læg dem til side for en stund.
- Skær det nederste af stokken på champignons og vask og rens dem grundigt.
- Brun bøfferne godt af på hver side i ca. 3-4 min, og pak dem herefter ind i stanniol (alufolie) – placer dem i et ildfast fad.
- Sauter grøntsagerne i samme pande i 3 minutter. Hælder grøntsagerne over bøfferne i stanniolen.
- Ind i ovnen med skidtet i ca. 20-25 minutter.
Jeg plejer at lave nogle nemme ovnkartofler i ovnen. Kartofler kan laves hurtigt og smides i ovnen, mens man laver bøffer og grøntsager. Se kartoflerne her.
Hertil laver jeg en røvfuld whiskysauce eller en gang bearnaisesmør, mens hele skidtet er i ovnen.
Hvis du er mere til sauce, kan du sagtens lave en sauce på al den væske, som samler sig i stanniolen. Bøfferne og grøntsagerne afgiver en masse væske, som kan blive en god base for sauce. Jeg syntes smørret er nemmere og lidt mere anderledes.


Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide
