dsc 0841 | Domestic Science
  • Set
    660

Nem og hurtig aftensmad?

God og anderledes måde at lave bøffer på. Der er masser af grøntsager, nemme kartofler og hurtig “sauce“.

Det er en super ret til at få ungerne med i køkkenet. Der skal skæres grøntsager og presses og mases lidt i noget smør. Lige noget for ungerne. Ingen fare på færde.

 

4 personer

 

500 g oksekød

1 tsk sennep

1 spsk rasp

1 spsk olivenolie

½ tsk salt og peber

3 tomater

1 peberfrugt

3 løg

3-4 champignons

2 spsk rødvins balsamico

Lidt salt og peber

 

  1. Tænd en ovn på 180 grader.
  2. Kom kød, sennep, rasp, olivenolie, salt + peber og krydderier i en skål og ælt farsen godt og grundigt.
  3. Form 4 bøffer.
  4. Skær tomater, peberfrugt og løg i stimler. Læg dem til side for en stund.
  5. Skær det nederste af stokken på champignons og vask og rens dem grundigt.
  6. Brun bøfferne godt af på hver side i ca. 3-4 min, og pak dem herefter ind i stanniol (alufolie) – placer dem i et ildfast fad.
  7. Sauter grøntsagerne i samme pande i 3 minutter. Hælder grøntsagerne over bøfferne i stanniolen.
  8. Ind i ovnen med skidtet i ca. 20-25 minutter.

 

Jeg plejer at lave nogle nemme ovnkartofler i ovnen. Kartofler kan laves hurtigt og smides i ovnen, mens man laver bøffer og grøntsager. Se kartoflerne her.

Hertil laver jeg en røvfuld whiskysauce eller en gang bearnaisesmør, mens hele skidtet er i ovnen.

 

Hvis du er mere til sauce, kan du sagtens lave en sauce på al den væske, som samler sig i stanniolen. Bøfferne og grøntsagerne afgiver en masse væske, som kan blive en god base for sauce. Jeg syntes smørret er nemmere og lidt mere anderledes.

 

dsc 0835 1 | Domestic Science
Sæt nu bøfferne i ovnen i ca. 30 minutter.

 

dsc 0837 2 | Domestic Science
Bøf i folie med nemme ovnkartofler og bearnaisesmør.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide