• Set
    181

Chokoladekage bliver aldrig nemmere – og mere mums.

Dette er en simpel rørt dej, som er en god introduktion til arbejdet med chokolade og smeltning heraf. Det er også en god introduktion til at arbejde med bagning i madkundskab.

Jeg kommer som udgangspunkt kun 100 g chokolade i denne kage i madkundskabsundervisningen, da budgettet i skolesammenhænge ellers vil overskrides. Men hvis du er en rigtig kalorie-bandit, og laver kagen der hjemme, gunner du lige op på chokolademængden.

 

Dejen

100 g smeltet chokolade

200 g blødt smør

4 æg

250 g sukker

1 spsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

250 g hvedemel

6 spsk kakao

2 ½ dl mælk

½ tsk salt

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Chokolade smeltes over vandbad.
  3. Sukker og blødt smør piskes sammen i en skål med en håndmixer.
  4. Tilsæt et æg af gangen, mens du pisker godt.
  5. Det smeltede chokolade vendes i dejen.
  6. Tilsæt mælk, vaniljesukker, salt og bagepulver og pisk det hele sammen til en luftig konsistens.
  7. Kakao og mel sies i dejen og vendes rundt med en dejskraber.
  8. Dejen kommes herefter i en bradepande eller springform med bagepapir.
  9. Bages i ovn på midterst rille ved 170° i 35 minutter.

Åben ikke ovnen de første 20 minutter. Så risikerer du, at kagen falder sammen.

Stik med en nål eller gaffel i midten af kagen efter ca. 25-30 minutters tid, for at se om kagen er færdig. Hvis der sidder noget dej på nål/gaffel, skal kagen bage videre.

 

Glasur

4 spsk kold kaffe

2 spsk kakao

200 g flormelis

2 tsk kanel

2 spsk blødt smør

  1. Når kagen er kølet af, blandes alle ingredienserne godt sammen.
  2. Glasuren smøres ud over den afkølede kage.
Og så blev det nye serveringsbræt indviet.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

X