fullsizeoutput 117 | Domestic Science
  • Set
    572

En god klassisk grundpasta, som kan anvendes til mange forskellige retter med pasta. Det lade sig være fettucine, lasagneplader eller ravioli m.fl.

 

fullsizeoutput 12d | Domestic Science

Jeg bruger aldrig de tørre pap-pastaplader. Men jeg køber ofte de friske pastaplader. Det giver bare lige pastaen eller lasagnen lidt mere kvalitet. Samtidig er oplevelsen og følelsen med de friske pastaplader noget kun mere dejlig. Man får en markant mere blød lasagne end den med pap-pladerne, hvis du spørger mig.

 

Hvis jeg skal være helt ærlig, er det ikke så tidskrævende, som jeg først troede. Smagsmæssigt er det nogelunde det samme som friske plader på køb. Konsistensen af en hjemmelavet pasta er til gengældt meget bedre. Her har den hjemmelavet en meget mere blød konsistens end pap-pasta og de friske fra supermarkederne.

Prøv at start med en lasagne. Så skal du kun lave store dejplader. Og du kan sagtens rulle pastadejen ud med en kagerulle eller pind, hvis du ikke har en pastamaskine. 

En generel regel siges at være ét æg for hver 100 gram mel pr. mand. Men jeg syntes nu nok at denne portion giver rigelig med pasta til eksempelvis ravioli. Denne portion gav mig pastadej til 20 raviolier.

 

4 Personer

 

400 g durum semolina- eller tipomel

4 æg

1/2 tsk salt

2 spsk olivenolie

 

  1. Lav en bunke af melet med en fordybning i midten. Jeg gør det altid i en skål = mindre griseri. Ved godt det ikke er specielt Italiensko-style…
  2. Hæld æg, salt og olie ned i fordybningen.
  3. Bland melet og væden, først med en gaffel, og derefter med hænderne. Det kan være hårdt, og måske tænker du, at det aldrig bliver til en dej. Bare bliv ved. Lige pludselig bliver dejen sammenhængende.
  4. Når dejen er elastisk og ensfarvet, skal den hvile i køleskabet i plastikfolie i en halv times tid. Der skal æltes og gramses en del i dejen!
  5. Rul dejen ud med en kagerulle – så tyndt som muligt. Eller anskaf dig en pastamaskine. Det agter jeg at gøre inden længe.

fullsizeoutput 12a | Domestic Science

fullsizeoutput 123 | Domestic Science

fullsizeoutput 126 | Domestic Science
Her er det til en omgang ravioli. 

 

Ja, og nu er det jo så bare et spørgsmål om, hvad du vil anvende pastaen til. Mulighederne er mange, og det er sjovt at lave pasta med familien. Hvis du har en åbnet samtalekøkken, kan familien samles omkring køkkenbordet og lave spaghetti, pasta, lasagne eller ravioli sammen.

fullsizeoutput 2d8 | Domestic Science
Det er altid godt med et stort køkkenbord, når man skal lege med pasta. Pladerne fylder hurtigt en hel del.

 

fullsizeoutput 2db | Domestic Science
Et pizzahjul til at dele pladerne.

 

Hjemmelavet lasagneplader er heller ikke at kimse af. Og så er det mega billigt. 

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide