• Set
    13

En god klassisk grundpasta, som kan anvendes til mange forskellige retter med pasta. Det lade sig være fettucine, lasagneplader eller i mit tilfælde ravioli.

Jeg bruger aldrig de tørre pap-pastaplader. Men jeg køber ofte de friske pastaplader. Det giver bare lige pastaen eller lasagnen lidt mere kvalitet. Samtidig er oplevelsen og følelsen med de friske pastaplader noget kun mere dejlig. Man får en markant mere blød lasagne end den med pap-pladerne.

Jeg har her kastet mig ud en pastaplader, som er lavet helt fra bunden. Er de nemme nok i forhold til friske købeplader og hvordan er den smagsmæssige oplevelse?

Nej, det er ikke lige så nemt. Men hvis jeg skal være helt ærlig, er det ikke så tidskrævende som jeg først troede. Smagsmæssigt er det nogelunde det samme. Konsistensen af en hjemmelavet pasta er til gengældt meget bedre. Her har den hjemmelavet en meget mere blød konsistens end pap-pasta og de friske fra supermarkederne.

Jeg brugte i dagens anledning pastaen til en gang ravioli, hvilket er lidt tidskrævende – men smager mega lækkert. Prøv at start med en lasagne. Så skal du kun lave store dejplader. Og du kan sagtens rulle pastadejen ud med en kagerulle eller pind.

En generel regel siges at være ét æg for hver 100 gram mel pr. mand. Men jeg syntes nu nok at denne portion giver rigelig med pasta til eksempelvis ravioli. Denne portion gav mig pastadej til 20 raviolier.

 

4 Personer

 

400 g Durum Semolina- eller Tipomel.

4 Æg.

1/2 tsk Salt.

2 spsk Olivenolie.

 

  1. Lav en bunke af melet med en fordybning i midten. Jeg gør det altid i en skål = mindre griseri. Ved godt det ikke er specielt Italiensko-style…
  2. Hæld æg, salt og olie ned i fordybningen.
  3. Bland melet og væden, først med en gaffel, og derefter med hænderne. Det kan være hårdt, og måske tænker du, at det aldrig bliver til en dej. Bare bliv ved. Lige pludselig bliver dejen sammenhængende.
  4. Når dejen er elastisk og ensfarvet, skal den hvile i køleskabet i plastikfolie i en halv times tid. Der skal æltes og gramses en del i dejen!
  5. Rul dejen ud med en kagerulle – så tyndt som muligt. Eller anskaf dig en pastamaskine. Det agter jeg at gøre inden længe.

Her er det til en omgang ravioli. 

Ja, og nu er det jo så bare et spørgsmål om, hvad du vil anvende pastaen til. Mulighederne er mange, og det er sjovt at lave pasta med familien. Hvis du har en åbnet samtalekøkken, kan familien samles omkring køkkenbordet og lave spaghetti, pasta, lasagne eller ravioli sammen.

 

Hjemmelavet lasagneplader er heller ikke at kimse af. Og så er det mega billigt. 

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret. Required fields are marked *

X