• Set
    17

Som en del af mit brunchforløb på 6. årgang, skal alle elever lave deres egen omelet.

Derudover laver klassen sammen en overdådig brunchbuffet, hvor klassen inddeles i makkerpar, som hver især laver en lille ting til brunchbuffetten. Nogen laver arme riddere, andre granola, mens nogen laver pandekager osv. Et stort sammenskudsgilde!

Der er uanet muligheder med smagene i en omelet.

Her følger det, jeg vil tillade mig at kalde en standard omelet. Så kan du altid krydre og fylde omeletter med det du ønsker. Min favoritomelet er faktisk opskriften her, som lige får to skvæt tabasco og en teske røget paprika. Det er umme!

Jeg bruger altid små sliplet-pander eller pandekagepander, når jeg laver omeletter. Mine små pander har en diameter i toppen 20-24 cm i diameter. Det synes jeg giver en god størrelse omelet til to personer med mængden i opskriften.

 

2 personer. 

 

2 æg

4 spsk fløde

1/2 tsk salt

40 g parmesan- eller vesterhavsost (en lidt fast ost med smag)

10 g smør

Lidt friskkværnet peber

Lidt friskhakket purløg 

  1. Pisk æg, fløde, ost, salt og peber sammen i en skål.
  2. Varm en lille slip-let-pande (ca. 20-24 cm i diameter).
  3. Hæld halvdelen af æggeblandingen i panden og bag omeletten i ca. 1 min. Fordel 25 g revet ost på omeletten og bag den i yderligere ca. 2 min. Lad omeletten glide halvt af panden over på en tallerken. Kom halvdelen af grønsagerne på omeletten og fold ind over. Bag og anret den anden omelet på samme måde. Pynt med purløg og server straks med ristet rugbrød.

Et par skiver sprødstegt bacon eller serranoskinke inde i omeletten og et drys med purløg. Over på en rugbrød, og du har nu en rigtig god start på dagen.

Jeg kan godt lide lidt tilbehør til min omelet. Jeg har altid syltet rødløg eller syltet grillet peberfrugter i køleskabet. Det giver maden en smule syrlighed. Men egentlig er det bare et spørgsmål om smag og behag. Nogen kunne finde på at få et skud ketchup til omeletten…

 

Her følger to måder at arbejde med omeletten på.

Omeletter kan tage sig ud på mange måder. Her ser du en omelet, hvor den er tilberedt ved middelhøj varme. Tilberedningen går hurtig og omeletten får lidt stegeflade, en let sprødhed og der frembringe stegesmage fra Maillard-produkter.

 

Her ser du den lidt langsommere tilberedning , hvor der ikke er så megen sprød og kulør på omeletten. Til gengæld får du en silkebløde og lækker tekstur. Den her er min favorit;-)

 

Velbekomme

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X