Opskrift

Julens traditioner

Den meste fantastiske tid på året! Julens historie”Jeg glæder mig i denne tid. Nu falder julesneen hvid. Så ved jeg, julen

Fortsæt med at læse

Ismaskinen

Gelato, parfait, sorbet, granité eller en god flødeis?Mulighederne er mange, når det komme til ismaskiner – og priserne gør det

Fortsæt med at læse

Hygiejne – den vigtigste forudsætning for madlavning

Denne lille artikel er altid det første mine elever læser, når de møder ind til deres første time i madkundskab.Hygiejne

Fortsæt med at læse

Høresansen

Syns-, smags-, lugte- og følesansen er ofte de sanser, som vi fokuserer mest på, når vi laver et måltid. Men

Fortsæt med at læse

Guleroden

Hver gang jeg starter et nyt madkundskabshold op, arbejder vi altid med brød og gærprocesser.Og den grøntsag som eleverne først

Fortsæt med at læse

Gryder

Min undervisningsplan i 8. klasse madkundskab har et gennemgående tema, som går på at vi dykker ned i de redskaber,

Fortsæt med at læse

Gærprocessen

I dette afsnit skal du læse om, hvordan gær virker i dit brød.Vidste du, at gær egentlig er en svamp?Gær

Fortsæt med at læse

Fedt – Mættet og umættet

En lille intro til fedt i 6. klasse.Fedt er godt og skidt.Vi kan kalde fedt for verdensmester i energi, da

Fortsæt med at læse

Følesansen

Munden afkoder de mindste detaljer i den mad du indtager.Mundfølelsen er en fascinerende sans. Munden, læberne og tungen er utrolige

Fortsæt med at læse

Fastelavn

Så nærmer fastelavn sig. Men hvorfor holder vi fastelavn?Forberedelse til påskeFastetiden var forberedelse til påsken. Man fejrede Jesus genopstandelse. Fastelavn stammer

Fortsæt med at læse