En intro til madkundskab som prøvefag

skc3a6rmbillede 2020 06 18 kl. 09.51.28 | Domestic Science
  • Set
    1.417

Kunne du bruge et dias til at præsentere madkundskab som prøvefag? Jamen så værsgo.

 

Efter at have været på et rigtig godt kursus i Prøven i madkundskab i Balle ved Vejle (https://balle-kursus.dk), fik jeg en masse gode fif og ikke mindst en bekræftelse i at det ikke er helt ved siden af med den undervisning, som jeg har arbejdet med i dette første skoleår med madkundskab som prøvefag.

 

Der blev sparret på kryds og tværs med en masse dygtige madkundskabslærere, og der var masser af god dialoger og diskussioner. I denne forbindelse kom jeg frem til, at jeg havde lavet en del arbejde, som jeg ikke havde delt med andre madkundskabslærere – som måske kunne komme dem tilgode – eller som kunne danne udgangspunkt og gøre arbejdet nemmere for andre lærere.

Her følger mit oplæg til eleverne, når de skal vælge mellem de mange fede praktisk/musiske valgfag i 7. klasse.

 

Vores måde

Der kan være mange måder at afvikle denne proces på, men vi har kastet os ud i det på følgende måde:

Når eleverne går på 6. årgang, har vi et forsøg kørende, hvor de en dag (en-to timer), går rundt og ser 7. årgangsgangs praktisk/musiske fag an. På den måde, har de set fagene, og hvordan de fungerer i praksis. Bare lige en lige smule… Dvs at eleverne er fluer-på-væggen på 6. årgang. Når de så kommer i 7. klasse, bruger vi den første undervisningsgang at præsentere fagene, samt lave en tilmelding/ønske fag med prioriteter.

 

Vi samler alle eleverne på 7. årgang den første gang, hvor de fire praktisk/musiske fag præsenteres af faglæreren. Eleverne får en tilmeldings-/ønskeliste, hvor de vælger fag. Det praktisk/musiske lærerteam fordeler herefter eleverne inden næste undervisningsgang. Inden næste undervisningsgang orienteres eleverne, hvilket fag de er røget på, således den “rigtige” undervisning kan starte allerede anden uge i skoleåret.

Jeg har lavet et dias, som jeg taler ud fra, når jeg skal præsentere madkundskab som valgfag.

 

Find/brug/se dias til introduktion til faget her: Intro Madkundskab som valgfag for 7. & 8. klasse. Når du har downloadet diaset, kan du tilpasse det til dine og din skoles behov.

Du kan anvende diaset, som du vil, og redigere og tilpasse det efter dine behov etc.

Andre artikler, som måske kunne have interesse ift. madkundskab som prøvefag med prøveoplæg, planlægning etc.:

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide