Månedsopgave – Vegetar

Bowls
  • Set
    126

I denne månedsopgave skal der samles op på vores viden om vegetarisk mad.

Denne opgave er en individuel skriftlig opgave, som afleveres til læreren i Google-drev inden denne undervisningsgang. Det er således en lektie. Og det er også adgangsbilletten til madlavningen den sidste gang i dette forløb. Opgaven skal altså være lavet for at man kan få lov til at gå igang med madlavningen! Ved manglende opgaveaflevering bliver man tilskuer til madlavningen…

Bowls

Elevopgave til retten

Du skal løse nedenstående opgaver.

Opret et dokument i din Google-drevmappe for frugt og grønt i madkundskab.

Indsæt nedenstående opgaver i dokumentet.

Svar på de 5 spørgsmål, som er opsat ud fra prøveoplægget.

Den praktiske del:

  • Du skal lave et måltid til en studerende med få penge (læs: Penne all Arrabbiata).
  • Du er flyttet hjemmefra, pengene er få, men du skal have mad på bordet. Du skal lave et lækkert, vegetarvenlig og billigt måltid til den fattige studerende (læs: Penne all Arrabbiata). 

Den mundtligt teoretiske del:

  • Du skal oplyse, hvilke madlavningsteknikker du har anvendt i opskriften.
  • Du skal gøre rede for, hvorfor Penne all Arrabbiata er et godt vegetarmåltid. Altså hvad er vegetarvenlig og godt i retten og hvorfor?
  • Hvilke udviklingsmuligheder ser du i Penne all Arrabiata? Altså hvordan tænker du opskriften kunne blive bedre (krydderier, kød grøntsager, og hvilke og hvorfor?)?
  • Kan du nævne andre måltider, som du tænker du være vegetarvenlige og billige til en studerende?

Opgaven

  1. Beskriv hvorfor Penne all Arrabbiata er et godt og billigt måltid.
  2. Hvilke madlavningsteknikker arbejder du med og hvordan?
  3. Hvorfor er Penne all Arrabbiata et godt vegetarmåltid? Altså hvad er vegetarisk mad?
  4. Hvordan vil du ændre noget i retten, hvis du fik lov til at “lege” med denne pastaret?
  5. Kan du nævne nogle gode vegetarvenlige måltider?

Link til inspiration

Vegetar

Kødfri kost? Noget for mig?

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X